Opleiding Beheerder Brandmeld- en ontruimingsinstallatie

Wist u dat het verplicht is om brandmeldinstallaties maandelijks te controleren? Wanneer niemand dit binnen uw bedrijf/instelling kan doen is het aan te raden om de controles uit te besteden. Vlampunt is expert op het gebied van brandveiligheid en verzorgt maandelijkse controles, dus nemen wij graag de verantwoordelijkheid hiervoor. Dat is voor u een zorg minder en een extra zekerheid dat u aan alle verplichtingen voldoet.

Helaas leert de praktijk dat medewerkers na verloop van tijd minder prioriteit geven aan de controles en dat de verslaglegging niet meer compleet is. Het gevolg hiervan is dat het certificaat vervalt. En juist dat certificaat heeft u nodig voor uw brandverzekering en gebruiksvergunning.

Indien u de maandelijkse controles en onderhoud liever niet wil uitbesteden is er bij ons een mogelijkheid om deel te nemen aan de opleiding Beheerder Brandmeld- en ontruimingsinstallatie. Deze opleiding is bedoeld voor (technische) medewerkers die belast zijn met het onderhoud van de brandmeldinstallatie en de ontruimingsalarminstallatie. Na het volgen van deze opleiding beschikt de deelnemer over alle noodzakelijke theoretische en praktische kennis om aangewezen te worden als beheerder brandmeldinstallatie en ontruimingsinstallatie zoals vastgelegd in de norm NEN 2654-1 voor brandmeldinstallaties.

De opleiding duurt één dag. Hierbij zullen de volgende onderdelen aan bod komen:

 • Uitvoeren van periodieke controles
 • Verrichten van preventief onderhoud
 • Voorschriften, normen en eisen die gesteld worden aan brandmeld- en ontruimingsinstallaties.
 • Registreren van gegevens in het logboek
 • Rapporteren aan het bevoegde gezag
 • Instructies geven aan derden over het gebruik van ruimten

Tijdens de training dag is het volgende inbegrepen:

 • Leermiddelen zoals het NIBHV-boek en NEN 2654-1
 • Lunch
 • Examen
 • Certificaat: ‘’Beheerder Brandmeld- en ontruimingsinstallatie’’

Alle deelnemers leggen aan het eind van de dag een toets af. Indien deze toets met voldoende resultaat wordt afgerond, ontvangen de deelnemers het deelcertificaat BHV Brand en Ontruiming. De toetsen worden afgenomen conform de landelijke normen van het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening (NIBHV). Hierin kunt u zelf nog kiezen of u het NIBHV-certificaat of het Vlampunt BHV-certificaat wil ontvangen. Na het behalen van uw examen bent u gecertificeerd om uw eigen brandmeldinstallatie te beheren.

Het verkregen certificaat is voor onbepaalde tijd geldig. De Arbeidsomstandighedenwet schrijft echter aantoonbare herhaling en training voor. Om aan de eisen te voldoen en in aanmerking te komen voor de her-certificering van het NIBHV is het raadzaam ieder jaar de herhalingstraining van twee dagdelen te volgen. Als u de opleiding Beheerder Brandmeld- en ontruimingsinstallatie bij Vlampunt heeft gevolgd, krijgt u voor het verstrijken van de datum een bericht voor een herhalingsopleiding.

De opleiding wordt verzorgd op één van onze locaties. Onze locaties zijn uitstekend bereikbaar per auto en openbaar vervoer en voorzien van parkeergelegenheid. Ook bestaat er een mogelijkheid om de opleiding bij u op locatie te verzorgen indien voldoende aanmeldingen.

De prijs van de opleiding Beheerder Brandmeld- en ontruimingsinstallatie bedraagt €275,00 excl. BTW voor het jaar 2019/2020. De opleiding gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen.

Interesse?

Vlampunt heeft jarenlange ervaring in het geven van opleidingen en trainingen. Wilt u graag meer informatie ontvangen over onze opleidingen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier, telefoonnummer of via de mail. Wij helpen u graag verder!

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com