Installaties

Storing? Bel naar ons storingsnummer: 035 3037146. Voor opmerkingen en vragen kunt u mailen naar instal@vlampunt.nl.

Vlampunt heeft het beste met hun klanten voor en neemt graag uw zorgen uit handen. Hieronder ziet u een greep van de totale werkzaamheden die Vlampunt kan verzorgen.

Wist u dat alle bedrijven en organisaties met een brandmeldinstallatie en ontruimingsalarminstallatie verplicht zijn om deze maandelijks te controleren? Voor het controleren van een brandmeldinstallatie is specifieke kennis van geldende normen nodig. Alleen een gecertificeerde beheerder of iemand onder toezicht van een gecertificeerd persoon mag het maandelijkse onderhoud uitvoeren. Hiervoor biedt Vlampunt de juiste opleiding aan. Helaas leert de praktijk dat medewerkers na verloop van tijd minder prioriteit geven aan de controles en dat de verslaglegging niet meer compleet is. Ook de doormeldingen naar de meldkamer van de PAC of RAC wordt vaak niet meer gecontroleerd. Het gevolg is dat het eventuele noodzakelijke certificaat van uw brandmeldinstallatie vervalt, waardoor u niet meer aan de geldende wetgeving voldoet. Ook zonder certificaat eis moet u hier als bedrijf aan voldoen. De verplichting op het voldoen aan onderhoud en beheer is vastgesteld in het Bouwbesluit 2012.

Het is van belang dat (gecertificeerde) installaties maandelijks gecontroleerd moeten worden. Wanneer u niet dit niet doet, voldoet u niet aan de onderhoud en beheer verplichtingen volgens de NEN 2654. Wanneer u het maandelijkse beheer, periodieke controle en het preventieve onderhoud uitbesteed aan Vlampunt heeft u zekerheid dat de installaties worden onderhouden en beheert volgens de NEN 2654. U kunt van ons verwachten dat wij de benodigde registratieformulieren, waarop gespecificeerd aangegeven staat wat er gecontroleerd en geregistreerd moet worden, bijhouden in het logboek.

Vlampunt heeft deskundige werknemers op het gebied van brandveiligheid, die naast het beheer, altijd een extra rondje lopen door het gebouw. Hierdoor kunnen wij een goed beeld schetsen aangaande de status van het brandveiligheid niveau en eventuele aanvullende constateringen aan u terugkoppelen.

Naast het maandelijks beheer (11x per jaar) kan Vlampunt ook het grote onderhoud uitvoeren aan de brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie door een gecertificeerde onderhoudsdeskundige. Voor het ontwerpen en het aanleggen van nieuwe projecten beschikt Vlampunt over een projectteringsdeskundigen. Het uitvoeren van groot onderhoud gebeurt één keer per jaar conform de NEN 2654, waarbij een rapport van onderhoud wordt overlegd. Vlampunt geeft altijd aan wat er minimaal nodig is. Eventuele constateringen, die niet verplicht zijn volgens de wetgeving, zullen apart worden uitgelicht en geven wij alleen aan als advies. Wanneer dit een noodzakelijk advies betreft zullen wij hier zo snel mogelijk op schakelen en een eventuele aanbieding aanbieden. Door de duidelijke communicatie vanuit Vlampunt weet u als klant precies waar u aan toe bent.

Een goede rookmelder die iedereen alarmeert bij brand is zeer belangrijk in een pand of woning. Een rookmelder is daarom ook van levensbelang. Ook hierbij kan Vlampunt u helpen. Wij weten als geen ander wat de beste plekken zijn om een rookmelder te plaatsen en daarnaast beschikken wij over rookmelders aangesloten op 230 volt en voorzien van een back-up batterij. Onze rookmelder projecten zijn voornamelijk in huizen en appartementen, maar ook in studentenhuizen en kinderdagverblijven met een oppervlakte van maximaal 200 m2. Vlampunt installeert de rookmelders conform de NEN 2555 zoals voorgeschreven in het Bouwbesluit 2012.

Wanneer u geen kennis heeft van het aanpassen, uitbreiden of aanleggen van volledige nieuwe installaties is het handig om dit te laten doen door professionals. Dit is vaak de meeste zorgvuldige en eenvoudige manier. Vlampunt is expert op het gebied van brandveiligheid en neemt graag de verantwoordelijkheid van uw brandbeveiligingsinstallaties. Voor u een zorg minder en een extra zekerheid dat u aan alle verplichtingen voldoet.

Vlampunt werkt met professionele en kwaliteit producten/merken met een opensysteem. Dit houdt in dat u als klant nooit gebonden bent aan ons door een beperkt bruikbaar systeem toe te passen. Vlampunt levert altijd een volledig logboek op papier, maar ook digitaal. Ook beschikt Vlampunt ook over een mogelijkheid tot een digitaal logboek.

Wanneer u Vlampunt inschakelt kunt u uitgaan van een volledig gecertifieerd brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie. Dit certificaat kunt u laten zien wanneer de gemeente, verzekeraar of de brandweer hierom vragen. Deze certificering heeft de volgende stappen:

 1. Programma van eisen (PvE) opstellen

Als allereerst is het van belang dat er een plan wordt opgesteld met daarin alle eisen van de wetgever waaraan de installatie moet voldoen.

 1. De juiste installatie installeren

Nadat het PvE definitief is zullen wij zorgen voor een goede installatie die past binnen de organisatie. De installatie zal worden aangelegd conform de NEN 2535 en de NEN 2575. Alle werkzaamheden zullen te allen tijde met u als organisatie worden afgestemd en met binnen bestaande gebouwen om overlast te voorkomen. De gebruikte componenten zijn allen NEN-EN 54 gecertificeerd en aangebracht conform de eisen.

 1. Rapport van Oplevering en het certificeren

In de derde stap overhandigen wij het Rapport van Oplevering aan u. In dit rapport staat de hele totstandkoming waar de installatie aan moet voldoen. De gehele installatie zal, door middel van het Rapport van Oplevering, worden nagelopen en gecontroleerd worden zodat er gegarandeerde zekerheid is dat de installatie voldoet aan de uitgangspunten en de hiervoor geldende eisen. Wanneer u (verplicht) kiest voor een gecertifieerde installatie zal er een derde partij ingeschakeld worden voor de certificering. Deze partij is een geaccrediteerde instelling. Vlampunt zal hierin kunnen faciliteren en de werkzaamheden kunnen verzorgen.

 1. Onderhouden

Na het installeren van uw brandmeldinstallatie stopt onze service niet. Wij zullen namelijk het maandelijkse en jaarlijkse onderhoud uitvoeren zodat u daar geen omkijken meer naar heeft.

Noodverlichting en vluchtroute aanduiding is van groot belang voor de veiligheid van de mensen in uw pand. Het is daarom noodzakelijk dat de noodverlichting goed functioneert en dat de vluchtroute duidelijk is voor iedereen. Vlampunt kan, naast het aanleggen van nieuwe installaties, zorgen voor het jaarlijkse onderhoud aan de algemene noodverlichting en vluchtrouteaanduiding binnen u organisatie. Na het onderhoud leveren we binnen 10 werkdagen een volledige looplijst gespecificeerd per armatuur. Aan de hand van de looplijsten kan Vlampunt u vroegtijdig aangeven wanneer er eventuele accu’s vervangen moeten worden. Hierdoor kan er sneller geschakeld worden, waardoor extra kosten bespaard kunnen worden. Daarnaast kan Vlampunt ook bestaande noodverlichtingen en vluchtroute aanduiding uitbreiden, aanpassen of nieuw verzorgen. Bij nieuwe situaties is het handig om Vlampunt in te schakelen, zodat u zeker weet dat er aan de eisen wordt voldaan die de wet voorschrijft.

Het preventief onderhouden van blusmiddelen is erg belangrijk, maar kan soms best ingewikkeld zijn. Vlampunt is u graag van dienst. Wij kunnen onder andere onderhoud uitvoeren aan uw draagbare blusmiddelen, brandslanghaspels en droge blus leiding om zo tot een volledig pakket te komen aan brandveiligheid. Vlampunt is geen gecertificeerd REOB-bedrijf, maar werkt samen met een gecertificeerde partner. Hierdoor kan Vlampunt alsnog alle zorgen uit handen nemen en zorgen voor veiligheid en efficiëntie.

Vlampunt kan, bij projecten waar al werkzaamheden verricht worden, ook voor elektra en data-installaties zorgen. U kunt hierbij denken aan het aanleggen en/of uitbreiden van volledige elektra installaties, zoals stopcontacten en meterkasten. Daarnaast verzorgt Vlampunt ook data-installaties zodat er overal WIFI of een bekabeld internet is.

Vlampunt heeft een 24/7 serviceorganisatie beschikbaar over heel Nederland voor het opheffen van storingen. Vlampunt vangt binnen 24 uur aan met het opheffen van alle storingen en/of beschadigingen die tijdens werkzaamheden ter plaatse onder zijn aandacht komen, of nadat opdrachtgever deze heeft gemeld. Tevens zal een storing (met uitzondering van een storing ten gevolge van het uitvallen van de openbare energievoorziening) binnen 24 uur verholpen worden. U dient daarom bij het melden van een storing altijd aangeven om wat voor storing het gaat.

Contact

Wilt u meer informatie over Vlampunt installaties of over wat Vlampunt voor u en uw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact met ons op!

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com