Aanleg en onderhouden van brandmeld- en ontruimingsinstallaties type B

Aanleg en onderhouden van brandmeld- en ontruimingsinstallaties type B

Complete service van A-Z

Met Vlampunt kunt u rekenen op een complete service: van de aanleg van geheel nieuwe brandmeld- en ontruimingsinstallaties (type B) tot het verzorgen van onderhoud en controles. Wat ons uniek maakt, is dat wij werken met open systemen. Dit betekent dat u als klant zelf de vrijheid heeft om te kiezen door wie u het systeem wilt laten beheren.

Wij begrijpen dat elke organisatie en situatie anders is, daarom bieden wij maatwerkoplossingen die aansluiten bij uw specifieke behoeften. Onze hoogwaardige installaties voldoen aan de wettelijke normen en zijn gecertificeerd of certificeerbaar. 

U kunt erop vertrouwen dat uw brandmeld- of ontruimingsinstallaties deskundig aangelegd en onderhouden worden, met oog voor praktische en budgettaire aspecten.

Ons team van ervaren professionals helpt u graag om u te adviseren en te begeleiden bij het vinden van de beste oplossing voor uw brandveiligheidsuitdagingen. Of het nu gaat om een bedrijfspand, een supermarkt, een zorgorganisatie, appartementencomplex of een bedrijfsverzamelgebouw wij hebben de expertise en de ervaring om uw veiligheid te waarborgen.

Groot onderhoud

Naast het maandelijks beheer (11x per jaar) kan Vlampunt ook het grote onderhoud uitvoeren aan de brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie door een gecertificeerde onderhoudsdeskundige. Het uitvoeren van groot onderhoud gebeurt één keer per jaar conform de NEN 2654, waarbij een rapport van onderhoud wordt overlegd. Wij geven altijd aan wat er minimaal nodig is. We geven aan welke manco’s er zijn en brengen een advies en offerte uit waarmee u uw installatie in de minimaal noodzakelijke staat kunt brengen. We schakelen hierbij snel, zodat u weet waar u aan toe bent.


Eventuele constateringen, die niet verplicht zijn volgens de wetgeving, lichten we apart uit als adviespunten.

Werkwijze nieuwe installatie

We stellen eerst een PvE op zodat duidelijk is waaraan de brandmeldinstallatie en ontruimingsinstallatie volgens de wetgever moet voldoen. Daarna verzorgen wij de installatie, passend bij uw organisatie.

 

De installatie wordt aangelegd conform de NEN 2535 en de NEN 2575. De gebruikte componenten zijn allen NEN-EN 54 gecertificeerd en aangebracht conform de eisen. Alle werkzaamheden worden met uw organisatie afgestemd om overlast binnen bestaande gebouwen te voorkomen.

Bij oplevering ontvangt u van ons een rapport van oplevering en certificering waarin de eisen beschreven staan waaraan uw installatie nu voldoet. Uiteraard vindt er bij oplevering een eindcontrole plaats. Bij oplevering geven we een korte instructie (bijv. voor de BHV’ers) hoe de installatie werkt.

Onderhoud brandmeld- en ontruimingsinstallatie

Na het installeren van uw brandmeldinstallatie stopt onze service niet. Wij kunnen namelijk het maandelijkse en jaarlijkse onderhoud uitvoeren zodat u daar geen omkijken meer naar heeft.

Service bij storing

Heeft u een onderhoudscontract, dan kunt u rekenen op onze service. Het gebeurt niet vaak, maar als er een storing is, kunt u deze 24/7 melden.

Noodverlichting- en vluchtrouteaanduiding

Bij nieuwbouw kunnen we voor de noodverlichting en vluchtroute-aanduiding een projectie aanmaken die voldoet aan de wettelijke eisen. Wij plaatsen en onderhouden de armaturen. Na het onderhoud ontvangt u een looplijst waarmee u inzicht heeft in de uitgevoerde controles en constateringen.

Onderhoud blusmiddelen

Het preventief onderhouden van blusmiddelen is erg belangrijk, maar kan soms best ingewikkeld zijn. Wij kunnen onder andere onderhoud uitvoeren aan uw draagbare blusmiddelen, brandslanghaspels en droge blusleiding zodat uw volledige pakket aan brandveiligheid in orde is. Wij werken hiervoor samen met REOB gecertificeerde partners.