Herhaling basisopleiding BHV brand, ontruiming en E.H.B.O

Vanuit de arbeidsomstandighedenwet is het verplicht om de kennis en kunde van een bedrijfshulpverlener actueel te houden. Met het volgen van een herhalingstraining gecertificeerd door het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening (NIBHV) voldoet u aan deze eis.

De herhalingstraining bestaat uit 4 modulen om de competenties van de kandidaat te meten en op te frissen:

 1. Het verlenen van levensreddende handelingen bij ongevallen
 2. Het beperken en bestrijden van brand en het voorkomen van ongevallen
 3. Het in noodsituaties alarmeren en evacueren van alle werknemers en bezoekers
 4. Het alarmeren van en het samenwerken met andere hulpverlenende instanties

De herhaling duurt 1 dagdeel per module. Hierbij zullen de volgende onderdelen aan bod komen:

 • Wat te doen bij brand
 • Ontruiming en communicatie
 • Levensreddende handelingen

Tijdens de training dag is het volgende inbegrepen:

 • Diverse leermiddelen
 • Lunch
 • Examen
 • Certificaat: ‘BHV-onderdeel brand, ontruiming en E.H.B.O.’’

Indien de instructeurs de kandidaat op alle onderdelen volgens de normen van het NIBHV competent kunnen melden, zal er een certificaat en persoonspas bij het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening worden aangevraagd. Hierin kunt u zelf nog kiezen of u het NIBHV-certificaat of het Vlampunt BHV-certificaat wil ontvangen.

Het verkregen certificaat is een jaar geldig. Als u de herhaling basisopleiding BHV-onderdeel brand, ontruiming en E.H.B.O. bij Vlampunt heeft gevolgd, krijgt u voor het verstrijken van de datum een bericht voor een herhalingsopleiding.

De opleiding wordt verzorgd op één van onze locaties. Onze locaties zijn uitstekend bereikbaar per auto en openbaar vervoer en voorzien van parkeergelegenheid. Ook bestaat er een mogelijkheid om de opleiding bij u op locatie te verzorgen indien voldoende aanmeldingen.

Wilt u meer informatie ontvangen over onze opleidingen en trainingen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier, telefoonnummer of via de mail. Wij helpen u graag verder!