Het nut van certificaten

Vlampunt is officieel geen erkend of gecertificeerd installatiebedrijf. Wat betekent dat?

Erkende installatiebedrijven worden gecontroleerd op vakbekwaamheidseisen. Het is een bewijs van onder meer kennis, kunde en veiligheid. Het is geen verplichting om een erkend installatiebedrijf te zijn. En u als opdrachtgever bent u ook niet verplicht om te kiezen voor een bedrijf met een erkenning of certificering.

Vlampunt is dus geen erkend of gecertificeerd installatiebedrijf. Waarom niet? Dat vertellen wij u graag. 

Bij ons zijn alle installaties die wij plaatsen en onderhouden van een uitstekende kwaliteit. Het klantcontact, de korte lijntjes zijn voor ons van groot belang.

Als bedrijf is de kennis en kunde van de installatie ruimschoots aanwezig en worden de installaties aangelegd conform de NEN 2535 en de NEN 2575. De gebruikte componenten zijn allen NEN-EN 54 gecertificeerd. De werkzaamheden worden uitgevoerd en aangebracht door opgeleide monteurs conform de gestelde eisen.

Wat is het verschil met een erkend installatiebedrijf?

Om eerlijk te zijn, vrij weinig. Wij doen hetzelfde als een erkend installatiebedrijf.
Wij maken een rapportage: wat is goed en wat kan beter? Om een erkend installatiebedrijf te worden, volgen er veel audits en controles op de werkzaamheden. En deze audits en controles kosten geld.

Het grootste verschil is dat een erkend installatiebedrijf een onderhoudscertificaat mag afgeven. Maar u als klant betaalt zelf voor dit officiële onderhoudscertificaat. Dus vaak is een erkend installatiebedrijf ook duurder dan een niet erkend installatiebedrijf.

Wij mogen dus geen officieel certificaat afgeven. Wel staan we voor kwaliteit en kennis. Wij geven dan ook garantie op al onze werkzaamheden.

Let op: een onderhoudscertificaat is geen inspectiecertificaat overeenkomstig de CCV-inspectie!

Stel, u kiest voor een installatie van een erkend installatiebedrijf in plaats van voor een installatie van Vlampunt: een inspectiebureau hoeft bij een eventueel erkend installatiebedrijf maar 80% te controleren. Bij één van onze installaties wordt de installatie door het inspectiebureau 100% gecontroleerd. Het voordeel is dan wel dat uw gehele installatie nogmaals gecontroleerd en geïnspecteerd wordt. Een extra check dus of alles naar behoren werkt.

Dient uw installatie te zijn voorzien van een inspectiecertificaat? Dan kunt u ook bij ons terecht. Het certificeringsbedrijf controleert de installatie 100%, waardoor de installatie volledige gecontroleerd wordt en u uiteindelijk hetzelfde inspectiecertificaat ontvangt.

Wij investeren liever in onze mensen

De kosten om een erkend installatiebedrijf te worden, willen wij dus besparen. Wij investeren liever in onze mensen door opleidingen, kennis en doorgroeimogelijkheden aan te bieden.

Senior en junior in overleg